Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 15 decembrie 2010

Tarta cu praz si somon afumat




Dupa ce am facut Tartele chinezesti cu crema de ou, mi-am dat seama ca am facut o adevarata pasiune pentru tarte, atat dulci ( Tarta cu mure ), cat si sarate ( Tarta cu ciuperci ). Asa ca n-am sa ma opresc aici, o sa-mi urmez pasiunea mai departe printr-o tarta cu praz si somon afumat. Atunci, sa trec la treaba, zic! :)

Din:
 130 g unt
175 g faina
un praf sare
3 lingurite cu apa rece cu gheatza

am facut repede repejor un aluat gen pate brisee
cam asa:


in tava pentru tarta am intins aluatul intr-o foaie subtiiiiire, pe care am intepat-o cu furculita din loc in loc, am vrut sa fie mai finutza si mai crocanta foaia si chiar asa a si iesit


apoi am trecut la umplutura, foarte simpla si taaare deliciosa:
3 fire de praz
200 g somon afumat
3 oua
50 g smantana
50 g cascaval
2 lingurite de unt
(afumat zic!, ca sa se potriveasca cu somonul afumat )
sare, piper

prazul l-am taiat in bastonase lungi  de 4 cm, apoi l-am crestat pe lungime


somonul in bucatele 

intr-o tigaie am pus la calit prazul in cele 2 lingurite de unt

am sarat si piperat

am presarat prazul calit peste foaia de aluat

 apoi bucatelele de somon afumat


intr-un castronel am batut cele 3 oua, impreuna cu smantana, sare si piper dupa gust

si apoi am turnat compozitia in fir subtire peste praz si somon

 cam asa arata apoi:


peste toate am presarat cascavalul ras (cred ca puteti renunta la cascaval, la final culoarea tartei va fi mai frumoasa)

am dat la cuptor pentru 20 de minute si iata ce a iesit


am garnisit cu cateva bobite de piper rosu si feliute de lime

se consuma neaparat calda!

eventual alaturi de un pahar de vin alb

 aluatul este subtire, fin si crocant

 gustul este elegant, usor afumat

si usor picant daca gustati si bobitele de piper

Enjoy!

12 comentarii:

  1. mmm ce bun ... am s ao fac si eu sa stii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de bine arata !!! Eu aseara am facut un quiche cu broccoli.Ne-am sincronizat in tarte sarate :)) Quiche day :) Poop !

    RăspundețiȘtergere
  3. gustoasa trebuie sa fi iesit tarta ta !

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai, ce bine arata! N-am praz... asa ca voi incerca si eu cu echalotte. Pana iau praz, bineinteles. Si fara cascaval. Felicitari pentru tarta asta pe care ne-ai propus-o!

    RăspundețiȘtergere
  5. Giovanna, este tare buna aceasta tarta, cred ca i-ar placea si ingerasului tau de fetita. Nepotica mea a mancat cu mare placere.

    RăspundețiȘtergere
  6. Gand la gand cu bucurie, Ana-Maria! :) Eu am numit-o tarta, o fi de fapt quiche? :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Pansy, are un usor gust de peste, dar nu foarte pronuntat. Asta mi-a placut cel mai tare la ea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Doamna Elena, cred ca merge si cu ceapa, sau chiar ceapa verde. Si bineinteles, merge si fara cascaval. Am eu un fix cu cascavalul:), dar puteti renunta la el.

    RăspundețiȘtergere
  9. Încearcă să faci şi cu somon proaspăt tăiat micuţ...e la fel de bun ca cel afumat...ceva mai discret!
    Frumos blog...!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am eu un fix cu somonul afumat, mi se pare tare delicat asa:). Multumesc pentru pont si pentru aprecieri!:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte buna tarta ta..imi place somunul si prazul...eu renunt la cascaval :). pup

    RăspundețiȘtergere
  12. am facut tarta! este extraordinara!si foarte simplu de facut!

    asteptam retete noi:)

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.