Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 aprilie 2012

Biscotti cu lămâie și fistic




De cand mi-am dat seama cat de repede se fac si cat de buni sunt biscotti, am inceput sa experimentez tot felul de arome pentru biscuiteii astia minunati. La inceput, a aparut varianta sarata de Biscotti sarati cu seminte, dupa care am incercat o varianta dulce si taaare buna de Biscotti cu nuci si cafea. Si apoi gandurile au luat-o de-a valma la niste biscotti...numai buni pentru ceai! Cu lamaie si fistic!...Am creat aceasta aroma dupa gustul meu si placerea mea, eu zic ca rezultatul a fost mai mult decat bun! Si daca tot am uitat sa pun in poze si cescuta cu ceai, sper ca primesc ingaduire de la draga mea Emily si ma pot alatura si eu fetelor de la Tea Party de pe luna aprilie. 

Ne trebuiesc urmatoarele:

260 g faina alba
200 g zahar
2 oua
1 lingurita praf de copt
150 g fistic
coaja si sucul de la 2 lamai
1/2 lingurita extract de lamaie/vanilie
1 praf sare

Mai intai incingem cuptorul la 180 grade C. Spalam foarte foarte bine lamaile cu detergent, le oparim cu apa si le mai lasam in apa pentru 10 minute. Scoatem lamaile din apa, le stergem cu un prosop curat dupa care le radem coaja. Stoarcem sucul de la lamai si il lasam deoparte. Cernem faina amestecata cu praful de copt. Intr-o tava punem fisticul curatat si il dam la cuptor pentru 5-7 minute pana capata miros placut. Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. 


intr-un castron incapator mixam bine de tot ouale cu zaharul  pana isi dubleaza volumul.


 Adaugam coaja rasa si sucul de lamaie, extractul de lamaie/vanilie si sarea. 


Amestecam din nou bine. Adaugam jumatate din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt.

Adaugam si fisticul intreg, amestecam bine dupa care adaugam si restul de faina. Impartim in 2 parti egale compozitia obtinuta. 



pudram bine de tot masa de lucru cu faina, punem o jumatate din compozitie. Formam un sul de aluat lung de 30 cm il asezam cu grija in tava dupa care il aplatizam usor cu mana.


 Repetam operatiunea si pentru cealalta parte de aluat. 



Dam cele 2 suluri de aluat la cuptorul incins pentru 25 de minute. Sulurile se vor asemana cu doua painici cu coaja crocanta, insa cu miezul moale. 



Lasam sulurile de aluat sa se racoreasca timp de 15 minute. Taiem sulurile de aluat in felii si le asezam inapoi in tava. Dam tava la cuptor pentru 5-7 minute, avand grija ca biscuiteii sa nu se arda. 



Ii intoarcem si pe cealalta parte si ii mai lasam in cuptor 5-7 minute.





 Scoatem tava cu biscuitei din cuptor si lasam sa se raceasca complet.


Nu uitam sa pregatim un ceai bun si aromat


Pentru ca acesti biscuitei se servesc neaparat alaturi de ceai, adica inmuiati usor in ceai, ne-am inteles Magda Florea? :))


Voi daca vreti, ii serviti alaturi de cafea sau lapte, dar cel mai bine se potrivesc cu ceai :)


sunt usor acrisori, cu gust minunat de lamaie


iar fisticul vine sa completeze aroma minunata a acestor biscotti


 sper sa-i incercati si sa va placa!


pentru cine a mancat si stie, au fost o adevarata revelatie! :)


 Enjoy! :)



9 comentarii:

  1. Exceptionala prezentarea...si biscuitii ispititor de bine arata.
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca-s cu fistic, stiu ca-s buni, daca-s cu lamaie stiu ca-s parfumati.Deci: imi plac!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buni, buni...fur si eu o feliuta! imi plac mult mai ales ca sunt cu fistic. pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Buni, buni...fur si eu o feliuta! imi plac mult mai ales ca sunt cu fistic. pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna,

    Sunt Hana si reprezint Blogoteque.ro. Am descoperit recent blogul tau si mi-ar face placere sa iei si tu parte la proiectul nostru.

    Blogoteque.ro a apãrut din plãcerea de a citi bloguri, din nevoia de a gasi cele mai noi si mai interesante articole si din dorinta de a promova blogosfera femininã româneascã.

    Blogoteque.ro este un ziar de bloguri: adunã unele dintre cele mai interesante articole din blogosfera feminina si prezintã un fragment din ele pe site, citirea integului articol fiind posibila direct pe blogul original. Astfel cititoarelor le va fi usor sa aleagã ce doresc sã citeascã iar bloggeritele vor avea parte de si mai multi cititori si vizitatori pe paginile lor.

    Te astept cu drag sa ne vizitezi.
    Hana

    RăspundețiȘtergere
  6. vai ce-mi plac! Super delicioasa combinatia! Si eu ador lamaia :)
    te pup scumpa mea! Sa ai o zi mai mult decat minunata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bune trebuie sa fie... Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere

Trimite-mi comentariu aici.