Dupa ce am facut Tartele chinezesti cu crema de ou, mi-am dat seama ca am facut o adevarata pasiune pentru tarte, atat dulci ( Tarta cu mure ), cat si sarate ( Tarta cu ciuperci ). Asa ca n-am sa ma opresc aici, o sa-mi urmez pasiunea mai departe printr-o tarta cu praz si somon afumat. Atunci, sa trec la treaba, zic! :)
Din:
130 g unt
175 g faina
un praf sare
3 lingurite cu apa rece cu gheatza
am facut repede repejor un aluat gen pate brisee
cam asa:
in tava pentru tarta am intins aluatul intr-o foaie subtiiiiire, pe care am intepat-o cu furculita din loc in loc, am vrut sa fie mai finutza si mai crocanta foaia si chiar asa a si iesit
apoi am trecut la umplutura, foarte simpla si taaare deliciosa:
3 fire de praz
200 g somon afumat
3 oua
50 g smantana
50 g cascaval
2 lingurite de unt
(afumat zic!, ca sa se potriveasca cu somonul afumat )
sare, piper
prazul l-am taiat in bastonase lungi de 4 cm, apoi l-am crestat pe lungime
somonul in bucatele
intr-o tigaie am pus la calit prazul in cele 2 lingurite de unt
am sarat si piperat
am presarat prazul calit peste foaia de aluat
apoi bucatelele de somon afumat
intr-un castronel am batut cele 3 oua, impreuna cu smantana, sare si piper dupa gust
si apoi am turnat compozitia in fir subtire peste praz si somon
cam asa arata apoi:
peste toate am presarat cascavalul ras (cred ca puteti renunta la cascaval, la final culoarea tartei va fi mai frumoasa)
am dat la cuptor pentru 20 de minute si iata ce a iesit
am garnisit cu cateva bobite de piper rosu si feliute de lime
se consuma neaparat calda!
eventual alaturi de un pahar de vin alb
aluatul este subtire, fin si crocant
gustul este elegant, usor afumat
si usor picant daca gustati si bobitele de piper
Enjoy!
Etichete: Aperitive